foto Sef

Mijn naam is Sef Wehrens, bezield schilder van natuur en landelijke sfeer.

Het is fijn dat u mijn  site bezoekt. Zoals u aan mijn schilderijen ziet, is de natuur mijn favoriete inspiratiebron. Oude vervallen gebouwen met kapotte ramen en deuren met afbladderende verf kunnen mij ook bekoren. Ik ben opgegroeid in een dorp met veel keuterboeren en heb zo het vee en alle veldgewassen met de hele natuur eromheen leren kennen.

Na een seizoen tekenlessen met houtskool, ben ik gaan aquarelleren. Dit doe ik sinds 1984. Ik heb mij zelf ontplooid en zie het nog steeds als een uitdaging om in ieder schilderij het ultieme te bereiken. Af en toe schilder ik ook met olie-en acrylverf. Ik hoop dat u van mijn werk zult genieten.

Aquarelleren

Spelen met penseel, water en verf noem ik dat. Soms word ik verrast hoe iets opdroogt en maak ik daar meteen gebruik van. Ik werk meestal “droog” en leg het medium mijn wil op. Veranderingen aanbrengen in mijn werk is voor mij geen probleem. Het is een prachtig medium. Mijn aquarellen zijn puur, dus zonder zwarte en witte verf.

Illustraties

Illustraties van mij zijn onderandere opgenomen in de gedichtenbundel ” Wandelen met de muze ” van Jack Jacobs te Elsloo, in het boek ” De deelnemers van Sittard -creatieF en hun passie, kunst of hobby”, in de showroom van Sittard-creatieF onder de rubriek “schilderen” en op de cover en in het boekwerk ” Dieren in de kunst” van de kunstkring Geleen

Lidmaatschap 

Sinds 1987 Ben ik lid van de schildersclub ” Licht en Kleur ” te Geleen.

Vanaf 2008 Ben ik lid van de Kunstkring Geleen en sedert 1 januari 2018 Ben ik kaderlid van de International Watercolor Society IWS Holland.

Exposities

Met ” Licht en Kleur ” sinds 1987 elk jaar in verschillende locaties in Geleen. 9 x meegedaan aan de amateur schilderwedstrijd voor de Alphons Winters prijs , waarvan 5x genomineerd en geëxposeerd in het Gouvernement te Maastricht. Individueel heb ik geëxposeerd in het politiebureau te Geleen en in het NCIV kantoor te Heerlen.